הסודות מאחורי המדפים – צבעי מאכל בסוכריות, האם יש
מה לעשות ?
יובל לובנשטיין
Smartie זה מותג ידוע של סוכריות עדשים ממולאות שוקולד מאד מפורסם בעולם.
המוצר מופיעה באריזת שרוול והוא נצרך בכמות של כ- 20,000 שרוולים בכל דקה.
המוצר הומצא בתקופה שבה תוספים וחומרים משמרים היו בשימוש נרחב ואף אחד לא הקדיש מחשבה רבה לרשימת המרכיבים (E104,E124,E171,E133,E122;E110).
כאשר נושא E number החל להיות מפורסם לידיעת הציבור הרחב, החלו לשאול הורים רבים האם רכיבים אלה בריאים ? והאם לחומרים המוספים לסוכריות, ישנה השפעת לוואי על התנהגות הילדים ובדגש התנהגות היפראקטיבית - ?
בעקבות פרסום וחשיפה של "מספרי אי "לצד מחקרים שצבעים מסוימים בעיקר צהוב וכחול הם מסוכנים יותר, החלו יצרני המזון בתהליך לצמצם ולחסל את "מספרי האי" מהמוצרים, גם שהדבר גרם לכך שצבעים מסוימים (כחול) הוסרו מפס היצור ובמקומו הוכנסו סוכריות בצבע לבן.
במקביל החלו לפתח צבע כחול מחומרים טבעיים , מאצה בשם ספירולינה.
לערנות הציבור ולהחלטתו בדבר הימנעות מקנייה, יש כוח רב, אותו יש לנצל ולנתב, על מנת שהמזון שיוכנס לפינו יהיה משובח ובריא יותר.
יובל לובנשטיין, יועץ בתחום הקמעונאות ומוצרי הצריכה מלווה חברות בתחום בכל הקשור למיזוגים ורכישות. שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות מובילות בישראל כמו שופרסל והום סנטר